Protože mám pocit, že minimálně v CoD náboru se limitně blíží nule...
Velké změny před námi! Update fóra a přechod na nový server
Moderátor: Mods_senior
-
Kogaku
- Level 2.5

Re: Velké změny před námi! Update fóra a přechod na nový server
Dá se nějak odhadnout, kolik procent z počtu shlédnutí příspěvku je od lidí, a ne od botů?
-
Kogaku
- Level 2.5

Momentálně to jde, ale kolem oběda se stránky obnovovaly skoro minutu.
Když vidím, že počet zobrazení náborového vlákna se za necelých pět měsíců blíží 500.000 (reálných hráčů kdoví jestli pět);
nedal by se přístup na fórum omezit jen na CZ/SK (nebo alespoň to počítadlo zobrazení)?
Pokud tedy ty boti negenerují nějaký zásadní zisk ze zobrazení reklamy...
Když vidím, že počet zobrazení náborového vlákna se za necelých pět měsíců blíží 500.000 (reálných hráčů kdoví jestli pět);
nedal by se přístup na fórum omezit jen na CZ/SK (nebo alespoň to počítadlo zobrazení)?
Pokud tedy ty boti negenerují nějaký zásadní zisk ze zobrazení reklamy...
-
Ltb
- Administrátor
Za zpomaleni fora mohl masivni provoz botu a crawleru. Omezeni na cz/sk provoz neni tak jednoduche, jak se muze zdat. Navic, opravdu nechceme zakazat pristup google botum, co indexuji obsah fora atd.
Nemyslim si, ze je mozne odfiltrovat zobrazeni tak, aby nebylo zkreslene provozem botu. A k tve statistice - mozna proste PCH neni tim nejlepsim mistrm, kde hledat CoD hrace. A ani toto vlakno není tim spravnym mistem, kde to resit...
K tve otazce ohledne zisku z botu - NE, boti negeneruji zadny zisk z reklamy a to ani kdybychom tu nejakou reklamu meli...
Nemyslim si, ze je mozne odfiltrovat zobrazeni tak, aby nebylo zkreslene provozem botu. A k tve statistice - mozna proste PCH neni tim nejlepsim mistrm, kde hledat CoD hrace. A ani toto vlakno není tim spravnym mistem, kde to resit...
K tve otazce ohledne zisku z botu - NE, boti negeneruji zadny zisk z reklamy a to ani kdybychom tu nejakou reklamu meli...
-
petr22
- Guru Level 15

Omezit na CZ/SK podle me nejde, protoze neexistuje zpusob, jak poznat kdo je CZ/SK.
Rozhodne neplati, ze CZ/SK uzivatele se pripojuji pouze z CZ/SK IP adres.
Rozhodne neplati, ze CZ/SK uzivatele se pripojuji pouze z CZ/SK IP adres.
-
Kogaku
- Level 2.5

@Ltb
Ano, vím, že zdlouhavé načítání je způsobené těžbou dat - řeší se to tu již nějaký čas.
Do programování/možností nástrojů pro web nevidím; naivně jsem si myslel,
že vytvořit počítadlo zobrazení (resp. návštěv unikátních CZ/SK IP adres) by pro AI nemusel být až tak složitý problém.
V místní sekci SW/Hry hledáme spoluhráče, jelikož jsem z občasného pročítání zdejších dotazů nabyl dojmu,
že valná většina tazatelů/uživatelů PC počítače na hraní také používá (a CoD mi zas jako zcela neznámá hra nepřijde),
ale možná se v tom také pletu. Sockabůček, DIscreditor - o jejich uživatele nestojíme; pokud by byl tip
na nějaké dedikované CoD náborářské CZ fórum - ó, to by bylo radosti!
Na případný zisk z návštěv botů jsem se neptal, ale děkuji za info.
Každopádně se velmi omlouvám za znesvěcení tohoto vlákna mými poznámkami k chodu fóra na novém serveru,
a slibuji, že tak jako jsem přestal radit v sekcích dotazů na HW, pro příště se zdržím i nechtěných postřehů zde,
a omezím svůj výskyt již jen na ten stagnující nábor.
@petr22
Tipnul bych si, že odchylka/zkreslení počtu zobrazení od návštěv reálných čtenářů bude o několik řádů menší
v případě započítání pouze CZ/SK IP (a vynechání těch ostatních), nežli celkový počet s boty.
Např. ve zmíněném "CoD náboru" je průměrný denní počet zobrazení s boty cca 3.500;
reálně bych to odhadl tak na 2-3 nudící se zvědavce max.
Ale o nic zásadního nejde. A muži obecně si potrpí na "velká čísla/hodnoty" - takže cajk...
Ano, vím, že zdlouhavé načítání je způsobené těžbou dat - řeší se to tu již nějaký čas.
Do programování/možností nástrojů pro web nevidím; naivně jsem si myslel,
že vytvořit počítadlo zobrazení (resp. návštěv unikátních CZ/SK IP adres) by pro AI nemusel být až tak složitý problém.
V místní sekci SW/Hry hledáme spoluhráče, jelikož jsem z občasného pročítání zdejších dotazů nabyl dojmu,
že valná většina tazatelů/uživatelů PC počítače na hraní také používá (a CoD mi zas jako zcela neznámá hra nepřijde),
ale možná se v tom také pletu. Sockabůček, DIscreditor - o jejich uživatele nestojíme; pokud by byl tip
na nějaké dedikované CoD náborářské CZ fórum - ó, to by bylo radosti!
Na případný zisk z návštěv botů jsem se neptal, ale děkuji za info.
Každopádně se velmi omlouvám za znesvěcení tohoto vlákna mými poznámkami k chodu fóra na novém serveru,
a slibuji, že tak jako jsem přestal radit v sekcích dotazů na HW, pro příště se zdržím i nechtěných postřehů zde,
a omezím svůj výskyt již jen na ten stagnující nábor.
@petr22
Tipnul bych si, že odchylka/zkreslení počtu zobrazení od návštěv reálných čtenářů bude o několik řádů menší
v případě započítání pouze CZ/SK IP (a vynechání těch ostatních), nežli celkový počet s boty.
Např. ve zmíněném "CoD náboru" je průměrný denní počet zobrazení s boty cca 3.500;
reálně bych to odhadl tak na 2-3 nudící se zvědavce max.
Ale o nic zásadního nejde. A muži obecně si potrpí na "velká čísla/hodnoty" - takže cajk...
-
Ltb
- Administrátor
Maly update ohledne aktualizace fora. Na par tydnu jsme si dali pauzu, ale brzy prace na aktualizaci obnovime. Dalsim krokem bude uprava a instalace finalni verze phpbb. Budu vas informovat..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 54978 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Speed_dead
-
- 12 Odpovědi